Zážitková gastronomie přilákala do Pece pod Sněžkou i odborníky

01.12.2014 11:41

Gastronomické dny, kterými o uplynulém víkendu potěšil hosty historicky již podeváté hotel Horizont v Peci pod Sněžkou, nabídly řadu nevšedních lahůdek, snoubených s kvalitními víny z Vinařství Na Soutoku a od společnosti Vinicola.

Menu navrhl a také všechna jídla připravoval kreativní kuchařský tým pod vedením svého šéfkuchaře Jiřího Švestky. „Držím se tradiční české kuchyně, čtu recepty ve starých kuchařkách našich babiček, přidávám k tomu i vlastní fantazii,“ řekl Jiří Švestka.

Degustační večery
Ten, kdo se rozhodl ochutnat hned několik pokrmů a chtěl se též o nich něco dozvědět, zvolil účast na degustačním večeru. Na výběr byly večery dva, každý s originálním menu, které bylo vždy doplněné moravskými víny z Vinařství Na Soutoku a víny z Nového světa, která dováží společnost Vinicola. Pětichodové degustační menu průběžně spolu s šéfkuchařem Jiřím Švestkou komentoval Přemysl Průša, obchodní ředitel společnosti Vinicola s.r.o., která vlastní i Vinařství Na Soutoku.

Gastronomičtí odborníci v Peci
Už samotné předkrmy příjemně zaútočily na chuťové pohárky hostů. Zájem byl veliký a nechyběly ani známé osobnosti. Do Pece dorazil i kritik gastronomie Milan Ballik či šéfkuchař restaurace U Zlaté studně v Praze Pavel Sapík se svým týmem.

Hotel Horizont Gastronomické dny organizuje každý rok. Jejich cílem je zachovat exkluzivnost a kouzlo zážitku, za kterým se zákazníci vracejí.  „Gastronomické dny jsou vždy zpestřením začátku zimní sezony. Jsou určeny nejen pro hosty našeho hotelu, ale i pro naše sousedy z Pece pod Sněžkou a celého trutnovského regionu. V neposlední řadě je to také příležitost pro náš kuchařský tým, aby ukázal co dokáže,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.