Smažené meruňky v hotelu Horizont

12.06.2013 09:26

Meruňky se dají zpracovávat na řadu způsobů a neměly by chybět ani v teplé kuchyni. O zajímavý recept na "smažené meruňky" se s námi podělil šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiří Švestka. Pod jeho taktovkou hotel každý měsíc připravuje sezónní gastronomické speciality. Pro měsíc červen jsou tématem meruňky.

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou, dekorované čokoládovou polevou
Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé          500g
Smetana 33%               100g
Vanilková zmrzlina        160g
Cukr moučka                  80g
Skořice mletá                    4g
Sůl                                    3g
Mouka hrubá                 200g
Vejce                               2 ks
Rum                                  4cl
Olej                                200g
Čokoláda na vaření       120g
Z mouky vajec a trochu vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky. Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.
Dobrou chuť
Více informací o gastronomii hotelu Horizont.