Přehlídka chutí v Peci pod Sněžkou

16.11.2016 10:27

Gastronomické dny v hotelu Horizont tradičně zpestřují  období před začátkem zimní sezóny v Peci pod Sněžkou, a to nejen hostům ubytovaným v Horizontu, ale zejména místním obyvatelům a návštěvníkům z regionu. Kuchařské umění a someliérské zkušenosti se budou vkusně doplňovat po celý třetí adventní víkend od pátku 9. do neděle 11. prosince, kdy proběhne již 11. ročník této akce.

Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer  10. prosince a je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola, Břeclav. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Karlem Průšou, jednatelem a hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.

Víkendové menu
Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované místním kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend.

"Gastronomické dny jsou pro mě zpestřením obvyklé práce a hlavně mě těší přímý kontakt s hosty. Jsem vždy zvědav na jejich okamžité pocity a dojmy. Příprava je sice náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to však velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii," říká Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont.

 

Degustační menu pro 11. Gastronomické dny hotelu Horizont
sobota 10. prosince 2016

  • Marinované plátky lososa zauzeného na třešňovém dřevě, zakápnuté limetkou a podávané s hočicovomedovým dipem
    Rulandské modré BLONDE 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
    Chardonnay 2014, Gran reserva, Luis Felipe Edward, Chile
  • Krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy
    Sauvignon 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
    Torrontes CUMA 2015, Michel Torino, Argentina
  • Frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem
    Ryzlink rýnský 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
    Sauvignon blanc 2016, Peter Yealands Estate, Nový Zéland
  • Vepřový bůček z mladého selátka konfitovaný s jablky a černým pivem a podávaný s lepenicí s kysaným zelím a škvarky
    Svatovavřinecké 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
    Cabernet Sauvignon Black label 2014, Silverbooom , JAR
  • Čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem
    Dornfelder SWEET 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
    Late Harvest 2013 ( Sauvignon blanc/Gewürtztraminer), Tarapaca, Chile