Kulinářský start zimní sezóny v Peci pod Sněžkou se vydařil

06.12.2015 16:04
Kdo o prvním prosincovém víkendu neseděl za pecí a přijel do Pece pod Sněžkou, neprohloupil. Gastronomické dny Jiřího Švestky, šéfkuchaře hotelu Horizont, zde totiž již podesáté stylově odstartovaly zimní sezónu. A zájem hostů o kulinářské speciality, snoubené s vybranými víny byl letos rekordní.
Hlavním partnerem akce bylo vinařství roku Château Valtice - Vinné sklepy Valtice, jehož sommelierka, Andrea Stránská, spolu s šéfkuchařem Švestkou komentovali páteční pětichodové degustační menu, které bylo jedním z vrcholů celého gastronomického víkendu.
 
 
"Letos nás mile překvapil nejen vysoký zájem, ale i složení hostů, které bylo vpravdě ideální. Dorazili nejen hosté ubytování v hotelu, ale i místní sousedé z Pece pod Sněžkou a celého Trutnovska," řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont, který je zároveň čerstvým držitelem prestižního ocenění Hoteliér roku 2015 v kategorii nezávislé hotely.
O tomto víkendu se v Peci pod Sněžkou zároveň rozjely první lanovky a vleky a to za opravdu speciální výhodné ceny. Od soboty 5.12. jsou tak v provozu vleky na Javoru a nová sedačková lanovka Zahrádky Express. Lyžovat se začalo na sjezdovkách Javor a Zahrádky. První sobotní lyžování navíc korunovalo krásné slunečné počasí.