Grand Restaurant Festival láká na kuchařský um, zapojí se i hotel Port u Máchova jezera

09.01.2015 12:07

Tento měsíc odstartuje již VI. ročník Grand Restaurant Festivalu plný degustací a zážitků. Za vlídné festivalové ceny lze ochutnat speciality atraktivních restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2015, tedy publikace postavené na nezávislém hodnocení veřejnosti. Zimní svátek všech milovníků jedinečného jídla a nápojů proběhne od 15. ledna do 28. února 2015 v 85 vybraných restauracích po celé ČR. Exkluzivního zástupce zde má i Českolipsko a to hotel Port na břehu Máchova jezera.

Hosté si budou moci vybírat jídla ze třech kategorií: „GASTRONAUT - objevujme nové chutě”, “INSPIRACE - ochutnejme tradiční recepty“ a „TERROIR - buďme v rovnováze s přírodou“.V podání hotelu Port se bude jednat o „Krůtí steak grilovaný v medu s lněným semínkem a feferonkou podávaný na černé čočce“, „Domácí raviolu s králičím hřbetem, hříbkovou omáčkou a parmazánem zdobené řeřichou“ či „Grilovaný jelení hřbet, restovaná kořenová zelenina, staročeská uhlířina neboli přesbidlo“.

Pro účast na Grand Restaurant Festivalu, je nutné mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vybrané restaurace či speciální doprovodný program na příslušný den a čas. Předprodej ochutnávek probíhá výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Ceny se pohybují v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč. Zakoupit lze degustaci jednochodovou, dvouchodovou či tříchodovou včetně vína či piva a vody.